Tavasz végén, nyár elején megkezdődik az esküvői szezon. Van aki szereti ezt az időszakot, és van akinek kifejezetten nyűgös, hiszen nem csak időben és anyagilag ró ez terhet a vendégekre is, de legtöbbször fejtörést okoz, hogy mit viseljünk, vagy éppen ne viseljünk. A konzervatív, hagyománykövető szemlélet szerint vendégként ne viseljünk pirosat, feketét és fehéret. Azonban nem mindenki szereti, ha korlátok közé szorítják.

SZÍNEK

Amikor esküvőre készülünk érdemes szem előtt tartanunk azt, hogy nem mi leszünk a főszereplők, tehát jó eséllyel szinte senki nem a mi megjelenésünkre, öltözetünkre lesz kíváncsi. Ezért nem is érdemes keretek közé kényszeríteni magunkat, ami a színeket illeti. Ha mi piros, fekete ruhára vágyunk, akkor bátran vállaljuk be, hiszen kicsi az esélye, hogy össze fognak téveszteni minket a menyasszonnyal a színválasztás miatt.

Fekete ruhánál érdemes a komorságát ezüst, arany vagy akár valamilyen játékos színnel megtörni.

Ha a piros színre esik a választásunk, akkor se aggódjuk, valószínűtlen, hogy bárki összekeverjen minket a menyecske ruhába öltözött újasszonnyal, de ha nagyon tartanánk ettől a galibától, akkor természetesen inkább tekintsünk el a piros színtől.

Élénk, feltűnő színű ruhához bátran nyúlhatunk, különösen nyáron nem lehet ellene senkinek kifogása. Ha egy vidám, sárga, zöld, kék vagy rózsaszín ruhában érezzük magunkat jól, ne hezitáljunk, bátran döntsünk mellette.

STÍLUS

Ha vendégként vagyunk hivatalosak egy esküvőre, akkor elsődleges szempontként vegyük figyelembe a helyszínt és a társaságot. Ha nem tudjuk, nem ismerjük a vendégek nagyobb részét, akkor válasszunk visszafogott, de elegáns ruhát, amiben nem vagyunk feltűnőek, de mégis megállja a helyét, akár egy elegánsabb esküvőn is.

Templomi esküvő esetén feltétlen vigyünk magunkkal egy kis kabátot, bolerót vagy stólát, amivel elfedhetjük a vállunkat ha szükséges, és hűvösebb időjárás esetén is jó szolgálatot tesz.

Ha biztosak vagyunk benne, hogy az esküvő, lakodalom stílusa megengedi, vagy a jegyes pár kifejezett kérése, akkor akár még a farmer is belefér a megjelenésbe, de ha ettől kissé kényelmetlenül, alul öltözöttnek éreznénk magunkat, akkor maradjunk az elegánsabb viseletnél.

MUSZÁJ ÁTÖLTÖZNI?

Átöltözni nem muszáj, és nem is mindenki engedheti meg magának, hogy egy esküvőn két, akár három szettet is villantson, de néhány trükkel ők is új külsőt varázsolhatnak maguknak. Ha valami oknál fogva nem tudunk, nem akarunk átöltözni, akkor válasszunk olyan ruhát, ami apró változtatásokkal átalakítható. Ha a szertartáson magas sarkú cipőt viselünk, egy kis blézerrel, akkor ezt a vacsorára lecserélhetjük egy lapos cipőre, kardigánra. A táskával és ékszerekkel is tudunk játszani kedvünkre, ezzel variálva a stílust.